Poklon paketi za sretne posjetitelje na sarajevskom koncertu Mastera

Izdavačka kuća Beyond The Sun Records odlučila je nagraditi dva sretna posjetitelja sarajevskog koncerta Mastera, Dehumana i Hangeda koji će se održati u klubu AG, 14.12.2013. godine. Kupci pedesete i stote karte dobit će poklon paket izdavačke kuće Beyond The Sun Records u kojem se nalaze albumi “Propast” benda Nonsense, “Nojev Let” benda Motherpig, kao i najnovije izdanje BTS-a, album “Noć za teške priče” benda Dozër.

“Noć za teške priče” izdat je u novembru u CD i digitalnoj varijanti. CD se može kupiti na prodajnim mjestima “Mustre i Šare Tattoo&Piercing Studio” u Sarajevu i Caffe “Art” u Hadžićima, a digitalna varijanta dostupna je na stranici www.dozerfuckendozer.info.

14.12.2013. godine rezervisan je za nastup pionira death metala, legendarnog američkog benda Master. Master je osnovan 1983. godine u Chicagu, a osnivač benda Paul Speckann već godinama živi u Češkoj Republici, odakle Master danas djeluje. Ove godine Master slavi trideset godina postojanja i sviranja death metala koji je oblikovan i na osnovama koje su postavili Slayer, Venom i Motorhead, te nije čudno čuti i prizvuke thrasha i rock’n’rolla u njihovom zvuku. Underground legende su u septembru ove godine izdale i album “The Witchhunt”, nasljednik prošlogodišnjeg albuma “The New Elite”. Na koncertu koji će se održati u klubu “AG” publici će se predstaviti i mladi osječki death metal bend Hanged, te belgijski Dehuman. Karta će se moći kupiti samo na ulazu u klub “AG”, a koštat će 12 KM.

Početak nove koncertne sezone desit će se već u januaru nastupom američkih bendova Iced Earth i Warbringer, te australijskog Elm Street, 26.1.2014. u klubu “Cinemas”.