“Noć žive progresive” uz njemački The Ocean i prijatelje u Sarajevu

Prekosutra, 27.11.2013. godine u Domu mladih u Sarajevu održat će se “Noć žive progresive”, kako Comrade Booking naziva koncert četiri benda koji predvodi njemački progressive metal bend The Ocean. Uz The Ocean, u Sarajevu će nastupiti i poljski Tides of Nebula, švicarski Abraham, a domaću podršku pružit će Holographic Human Element.

Karte po sniženoj cijeni od 30 KM u pretprodaji su još danas i sutra u caffe baru Rock Teatar (Čobanija 10) u Sarajevu. Na dan koncerta karte će se moći kupiti na ulazu Doma mladih po cijeni od 35 KM.

Sarajevski koncert dešava se u sklopu The Oceanove turneje Pelagial Tour 2013 – Part II: Europe na kojoj se promoviše aktuelni studijski album “Pelagial” koji je objavila izdavačka kuća Metal Blade Records u aprilu 2013. godine. Zanimljivo je da je The Ocean poznat kao i The Ocean Collective zbog velikog broja muzičara koji su učestvovali u snimanju njihovih albuma, ali i na živim nastupima benda. U zadnje vrijeme, ovaj koncept je poprilično zapostavljen, te The Ocean nastupa u čvrsto definisanoj postavi.

Poslušajte posljednji studijski album The Oceana: