Pest – The Crowning Horror

Stara škola ipak ne posustaje, a dokaz za to jeste ovogodišnji “The Crowning Horror”. Čuvši prvi riff, haman sam se uvjerio da slušam izdanje nastalo prije dvije i pol decenije. Gdje su Treblinka i Mefisto stali, Pest sa ovim izdanje uspješno ide dalje. Sve bi bilo potpuno savršeno samo da ovaj album nije na granici toga da bude worship izdanje par klasičnih imena u žanru.

Da stvar bude poprilično začinjena, album je prepun NWOBHM momenata. Na momente se podsjetim na GISM-ovske fazone i ulete Randyija Uchide poslije pank udaranja. Naglasak albuma su krajnje jednostavni i upečatljivi aranžmani. Kroz sve se provlači tipična Treblinka atmosfera. Monotonija se uspješna izbjegla refrenima i soliranjima koja dostojno vuku na Destroyer 666.

“Volcanic Eyes”, “Holocaust” i “The Crowning Horror” su neke od numera koje nas navode na tradicionalnu ideju koju su autori pokušavali štovati. Prazna priča bi bila govoriti bilo šta dalje i više o ovom albumu osim par riječi: Švedska, old school, Boss HM2, ekstremni metal i (poprilično) topao analogni zvuk. Album nije za svakoga, ko voli neka izvoli. Izdanje cilja na ljude stroge staroškolske orjentacije koji cijene solidnu inovativnost na stari dobri način.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Pest
Ime izdanja: The Crowning Horror
Izdavač: Agonia Records
Godina izdanja: 2013
Website benda: www.pest.se