Celeb Car Crash – Ambush

Kako to ide inače, kao recenzent albuma, nakon stotina albuma koji su ti prohujali kroz uši, počinješ sticati i graditi (predrasudnu) sliku o bendovima iz određenih zemalja. Znaš otprilike kako će zvučati death metal album iz Švedske, a kako iz Bugarske, imaš određena predznanja o zvuku blackera iz Engleske i blackera iz Italije.

Celeb Car Crash je bend iz Italije. Sviraju melodični rock’n’roll. To sam saznao prije nego što sam i poslušao njihov album “Ambush”. Onda sam počeo slušati album i već nakon kratkog introa na pjesmi “Dead Poets Society” stao sam i zapitao se: jesu li ovi stvarno iz Italije?

Jer ne, Celeb Car Crash ne zvuči kao tipični talijanski rock’n’roll bend, a čuo sam ih dosta da imam određenu sliku. Sve na ovom albumu je američko: “Ambush” je album na kojem se nalazi trinaest pjesama koje zvuče veoma američki, samim tim su  i radijski pogodne. Čak je i sama produkcija albuma bombastična, američka, a kad slušate album imate osjećaj da slušate pjesme koje bez suviše muke mogu pronaći svoje mjesto na odjavnoj špici nekog budućeg hollywoodskog blockbustera ili u reklamnoj kampanji za World Wrestling Entertainment. To je dakle kalibar bendova kao što su Puddle of Mudd, Black Stone Cherry, Nickleback, viša ili manja pomjeranja u žanru su moguća, ali vjerujem da možete shvatiti šta želim reći.

“Ambush” je melodičan hard rock album i iskreno, ali pozitivno iznenađenje iz Italije. U svakom pogledu kvalitetan album kojeg će neki voljeti, a neki mrziti, u zavisnosti od toga koliku toleranciju na radijski rock’n’roll posjedujete.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Celeb Car Crash
Ime izdanja: Ambush
Izdavač: Antstreet Records
Godina izdanja: 2013
Website benda: www.celebcarcrash.com