Negura Bunget (konačno) u Sarajevu?

ISK Web Magazin došao je do nepotvrđene informacije da bi u Sarajevu u maju trebao nastupiti najpoznatiji rumunski i jedan od najpoznatijih istočnoevropskih black metal sastava Negura Bunget.

Negura Bunget osnovana je 1994. godine. U početku su bili čistokrvni, sirovi black metal, dok su u kasnijim godinama u svoj zvuk integrisali elemente folk i symphonic zvuka. Njihov posljednji studijski album “Vîrstele Pămîntului” nakon kojeg su objavili live album, DVD i EP dobio je sjajne ocjene od strane kritičara i medija.

Uz Neguru Bunget, Sarajevo bi trebao posjetiti još jedan neimenovani rumunski bend sličnog usmjerenja. Podsjetimo, Negura Bunget je trebala održati koncert u “Slogi” 2005. godine sa grupama KRV i Gorthaur’s Wrath. Otkazali su nastup na tom koncertu.

Tada je bio pozamašan broj ljudi u publici. Interesuje nas: ko bi volio gledati Neguru Bunget u Sarajevu ukoliko dođe do koncerta? Vaše komentare ostavite ispod!

 • džaja

  NE!, meni jednostavno nije to to. Lično mi je to daleko od pojma bilo kakvog metala, al kako ko voli tako neka i radi (sluša).

 • Bodra

  džaja seljačino

 • Name

  Ko ne bi!!!
  Odlično!

 • vafanculo

  oj seratora novopecenih majko mila. Hocemo.

 • džaja

  http://www.youtube.com/watch?v=QmYLjQhQL3g
  bio ja seljačina tebi ili ne, to je sasvim tvoja stvar. Nemam apsolutno ništa protiv svirke, ali meni treba PUNOKRVI jebeni ekstremni metal.