Suture – Skeletal Vortex

Američka grupa Suture 2012. godine u svojoj knjigu ostvarenja dodala je i novi album “Skeletal Vortex”. Ovaj kvintet za svoj zvuk kaže da je u pitanju brutalni death metal, što meni na prvu uvijek zvuči privlačno kao zaglavljena koska u grlu astmatičara u trenutku napada, no kako sam divan i otvoren prema svim iskustvima, dao sam priliku i “Skeletal Vortexu”.

Nakon hiljadu puta slušanog kvazi ambientalnog uvoda koji treba da postavi standarde atmosfere koja vlada na albumu, započinje haos koji je ni više ni manje nego veoma slušljiv, ukoliko izražavate bilo kakvo interesovanje za žanr death metala.

“Skeletal Vortex”u svojih četrdesetak minuta donosi death metal koji počiva na staroškolskim vrijednostima, a ono brutalno iz propagandnog materijala upisano je u tefter iz proste želje da se album što bolje ispromoviše među ljubiteljima američkog brutalnog death metala. Čekaj, šta je zapravo brutal death metal? Najjednostavnijim pretraživanjem interneta, u taj podžanr ubrajaju se bendovi kao što su Decapitated, Devourment, Bloodbath i Gorguts. Ako sam potrefio, a vjerujem da jesam, onda imam potpuno pravo da na osnovu iskustva slušanja autorskih djela tih bendova i “Skeletal Vortex” kažem da mi Suture leži bolje od svih pobrojanih.

“Skeletal Vortex” je slušljiv i zanimljiv album, pun dobrih riffova i lijepo aranžiranih pjesama koji ostavlja dovoljno širine da mu se približe i ljudi koji nisu dovoljno brutalni.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Suture
Ime izdanja: Skeletal Vortex
Izdavač: Unmatched Brutality Records
Godina izdanja: 2012
Website benda: http://www.suturedeathmetal.com/