Ekskluzivni nastup Silent Kingdoma u sklopu Sarajevo Metal Festa MMXIII!

smfbanner

Sarajevo Metal Fest MMXIII održat će se 12.4.2013. godine na još uvijek nepotvrđenoj lokaciji. Ono što je zasad poznato su imena četiri benda-učesnika; na četvrtom izdanju najvećeg bh metal dešavanja nastupat će mostarski Forensic Clinic, dobojski Perishment, sarajevski The Loudest Silence i austrijski Give Em Blood, a sada sa ponosom najavljujemo bend koji će na Sarajevo Metal Festu MMXIII odsvirati ekskluzivni, jedini show u ovoj godini u Bosni i Hercegovini: na Sarajevo Metal Fest vraća se SILENT KINGDOM!

Silent Kingdom je, sa i bez odsustva novinarske objektivnosti, jedno od najvećih metal imena Bosne i Hercegovine svih vremena. Osnovani 1999. godine u Sarajevu od strane Amira Hadžića i Seada Tafre, bend je uspio pomiješati dva naizgled nespojiva zvuka, barem do tada: black metal sa progresivnim dionicama, kao i tradicionalnu bosansku pjesmu sevdalinku, kreirajući specifičan zvuk po kojem postaju poznati u cijelom svijetu. Do sada je bend snimio i izdao četiri albuma, od kojih je posljednji “Path to Oblivion” izdat 2011. godine od strane češke izdavačke kuće Zero Budget Productions. Silent Kingdom je nastupao i u sklopu prvog izdanja Sarajevo Metal Festa 2010. godine, a mnogi znaju da su njihovi nastupi rijetkost i prava poslastica za uši, zato nikako ne propustite ovogodišnje izdanje Sarajevo Metal Festa!

Budite u korak sa objavama vezanim za Sarajevo Metal Fest MMXIII, kao i ostala dešavanja u organizaciji SMF Promotionsa. Pratite oficijelnu Facebook stranicu Sarajevo Metal Festa.

  • Dzenan

    Woohoo!

  • dž.bavcic

    Silent Kingdom, treba nam neko cijenjen sa naše scene na svirkama :D

  • Silent Kingdom je našto najbolje i najoriginalnije što je naša zemlja dala od metala. Znači Pure Bosnian Metal, bend je svirao po Evropi, nedavno i u Švicarskoj, a albumi im se objavljuju vani. Osim toga imaju svoj merch tj. majice, prišivke, vinil izdanja i zaista se radi o jako uspješnom bendu za uslove u našoj zemlji i čast ih je imati na ovom festivalu vjerujem, a headlineri su sačuvani za kraj.