Erupted – In The Grip of Chaos

Sudeći po promotivnim slikama benda, Erupted čini zaista mladi momci koji su se uhvatili teškog zanata: sviranja death metala koji u osnovi ima švedski zvuk, ali sa dodacima.

“In The Grip of Chaos” nikako da prevali. Slušam ga već nekoliko mjeseci i ne znam da li mi se sviđa ili ne. Kada bih nabrajao dobre stvari vezane za ovi debitantsko ostvarenje, rekao bih da je analogija dobijena u zvuku snimanjem ritam sekcije na traku zlata vrijedna jer cijelom albumu daje prelijep prljavi osjećaj, album je tako divno neočišćen da se komotno može staviti u neku zagubljenu kutiju na kojoj piše demo trake iz devedesetih. Ovo je možda i najveća snaga albuma, a neću biti zao pa reći i jedina, to ćete sami zaključiti.

Erupted je uspio da umiksa švedski zvuk sa određenim elementima američkog death metala (pada mi na pamet Autopsy u ovom trenutku), ali sve to tu i tamo, ništa konkretno. Suštinski, kada sve saberemo i oduzmemo, “In The Grip of Chaos” je evidentan primjer dobre ideje i namjere, ali loše realizacije iako se kročilo u tom smjeru.

Kako god, nekako nisam izgubio nadu jer vjerujem da će u jednom trenutku, možda već na sljedećem albumu Erupted okrenuti brod u pravom smjeru.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Erupted
Ime izdanja: In The Grip of Chaos
Izdavač: Abyss Records
Godina izdanja: 2012
Website benda: http://erupted.get-ctrl.com