The Sticky Boys – This is Rock’n’Roll

Francuski trio The Sticky Boys je pametno iskoristio rupu u studijskom radu Airbournea, australijskog rock’n’roll benda koji je najzaslužniji za uzdizanje i predstavljanje ejsidijevskog zvuka mlađim generacijama koje nemaju vremena za starce ili poštuju tu muziku jer je neko stariji rekao da tako mora.

Francuzi su 2012. godine putem Listenable Recordsa izbacili svoj debitantski uradak “This is Rock’n’Roll” kojem sam naziv sve objašnjava: u pitanju je album koji toliko slavi rock’n’roll da postaje zamorno u određenom trenutku. Muzički su kombinovana tehnika Rose Tattooa i Airbournea, ali sa vokalima koji nisu tako visoki. Sve ostalo je prekopirano.

Drugim riječima, ili ćete voljeti ili nećete ni poslušati The Sticky Boyse. Ako vam se srednje uho pali na konstantno zlostavljanje termina rock’n’roll kroz naslove pjesama, liriku i ime albuma, ako volite pam-pa-pa-ra riffove i slavljenje života punog žena, alkohola i bučne zabave pod svjetlima monitora, ovo je album za vas. Nema tu mozga, samo dobar riff. U pitanju je solidan i klasičan rock’n’roll album.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Sticky Boys
Ime izdanja: This is Rock’n’Roll
Izdavač: Listenable Records
Godina izdanja: 2012
Website benda: http://www.stickyboys.eu