Chrome Division – Booze, Broads And Beelzebub

Sjedim, pijem Black Label, pušim Marlboro (crveni, naravno) i dvije kučke mi plešu u krilu. Njihove zategnute nauljene guzice klize niz moje noge u ritmu novog albuma Chrome Divisiona…

Al’ kad bi se dobro zajebavali.

Ok, ne pijem ništa, nikakvih kučki sa nauljenim guzicama nema na vidiku, ali istina je da sjedim i odvaljujem uz ”Booze, Broads and Beelzebub”, drugi album sjajnog Chrome Divisiona.
Priča se nastavlja – ko je slušao ”Doomsday Rock’n’Roll” ovu recenziju može zaobići i baciti se u potragu za ovim albumom. Za vas koji niste čuli za sjajan side project Shagratha iz benda Dimmu Borgir, izdvojite malo svog dragocjenog vremena.

Čisti, nepatvoreni rock’n’roll. Zgrabite pivo/whiskey/pelinkovac/vodku, dodajte hrpu leda u za to odgovarajuća pića, zaključajte vrata kluba kojeg ste prethodno napunili sa prijateljima i ženama niskih moralnih vrijednosti i udri brigu na veselje! Ovo je bend koji slavi rock’n’roll život – nema tu puno filozofije – tu sam gdje sam, odlično mi je, sipaj još jednu, a ti mala okreni drugu stranu dupeta da te pljeskam, jer je ova već crvena previše! I kad ispucate sve pjesme Chrome Divisiona, slijedi GENIJALNA OBRADA (ne presviravanje) ZZ Topa u vidu pjesme ”Sharp Dressed Man”, a onda opet na početak, drži to repeat dugme upaljeno!

Ovaj bend, iako po riječima Shagratha najviše inspiracije vuče iz muzike AC/DC-ja, KISSa, Black Label Societyija i Spiritual Beggarsa, vašeg omiljenog recenzenta podsjeća na mini Motorhead, odnosno kopile tog rock’n’roll zla.

Brzo, bučno, jednostavno, impresivno i fascinantno – sljedeću izjavu nisam htio napisati kad je izašao ”Doomsday Rock’n’Roll”, ali sada hoću, otvoreno stojim iza SVAKE RIJEČI – Shagrath da je imalo pametan, odjebao bi Dimmu Borgir i nastavio sa ovim. U Dimmu-u može biti klaun, ovdje može biti jebač, sad ja ne znam šta je njemu draže, ima nas svakakvih.

Hvala Nekome Gore ili Dolje da imamo bendove kao što su Chrome Division koji nam dopuste da se ponekad zanesemo i u odgovarajućem trenutku uz odgovarajuću muzičku podlogu pomognu ostvarimo snove o životu rock’n’roll zvijezda!

Amin!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Chrome Division
Ime izdanja: Booze, Broads and Beelzebub
Izdavač: Nuclear Blast
Godina izdanja: 2008
Website benda: http://www.chromedivision.com/