The Janitor

Vjerovali ili ne, hiljadu puta sam se pitao kad se probudim na radiju mamuran od pijančenja za vrijeme vođenja emisije i vidim čistačicu kako sa gnusnim licem prilazi i kupi otpatke oko mene – da li ikad higijeničarke pomisle kako bi najbolje bilo da nestanemo jer smo neuredni i non-stop pijani? I onda sam pogledao film i zahvalio ne znam kome sve štoimam koliko-toliko normalne čistačice na Radiju 202.

The Janitor je horror-gore-komedija o Lionelu, čistaču u firmi u kojoj se svakodnevno susreće sa nepoštovanjem i ponižavanjem od radnika. Poslije radnog vremena Lionel ne napušta zgradu, nego se vraća ”kući”, u malu ostavu koju dijeli sa Growbom, starijim čistačem u firmi. Lionel ne prihvata zajebanciju na njegov račun tako dobro – zato broj mrtvih u i okolo zgrade raste iz minute u minutu, i to na najzabavniji mogući način.

Film ”The Janitor” je jedan od najzabavnijih nezavisnih, uslovno rečeno novijih filmova koje sam pogledao. Gore je savršen, old school, lažna krv i lažne iznutrice, loša gluma (ali je Andy Signore uloga Lionela POKIDAO, GENIJALAC!!!), puno psovki i poigravanja sa stereotipima – scena u kojoj Lionel otkine ruku liku koji ga podjebaje i onda ga u sceni koja traje beskonačno (ustvari, samo minutu, ali je opet upečatljiva) udara i isprebija tom istom otkinutom rukom je nevjerovatna. Zamislite još i rezanje glave kurvi koja puši u autu i dobijete šta – genijalnost od filma.

Totalni old school gorefest u Trominom stilu (pojavljuje se i Lloyd Kaufman u cameo ulozi) je nešto što preporučujem svim ljubiteljima…Toxic Avengera. Jeste, ovo je Toxic Avenger nove generacije sa anti-herojem koji će vas naprosto oduševiti. Zato, pospremite sobe, inače…LIONEL DOLAZI PO VAS!!!

COVER ART:

INFO:

Zemlja porijekla: Amerika
Godina: 2003
Režiser: TJ Nordaker, Andy Signore
Uloge: Andy Signore, Bruce Cronander, Crystal LeBard…