Osmi rođendan ISK u stilu – uz Agnostic Front u Sarajevu!

Trinaesti august 2012. godine, datum kada Izvan Svake Kontrole slavi svoj osmi rođendan, definitivno će ostati upamćen po, unaprijed garantujemo, jednom od najboljih koncerata 2012. godine. U Sarajevo u organizaciji BHxHC Bookinga i SMF Promotionsa stižu ultimativni kraljevi NYHC-a: Agnostic Front!

Osnovani od strane gitariste Vinnieja Stigme u novembru / decembru 1980. godine, Agnostic Front se smatra pionirima hardcore škole koja je u svijetu poznata kao NYHC, gdje New York, mjesto rođenja Agnostic Fronta, ne predstavlja samo geografsku odrednicu, već i cjelokupno liričko, mentalno i muzičko lice benda. Sa klasikom, debi albumom “Victim in Pain” Agnostic Front je pomogao proboju hardcorea u New Yorku, a kasnije i šire. Bend koji već trideset i dvije godine praši tako predano da je postao sinonim sa riječi, ali i žanrom hardcorea dolazi u Sarajevo, trinaestog augusta ove godine. O mjestu održavanja, cijeni karte i bendovima podrške pisat ćemo uskoro.

Bio je Madball, devetnaestog jula nam dolazi Biohazard, a trinaestog augusta Agnostic Front… miriše li ovo na najavu koncerta četvrtog člana NYHC Velike Četvorke? :)