The Real Mckenzies – Off The Leash

Ovaj punk bend sa Fat Wrecka nisam čuo sve dok nisam stavio promo kopiju njihovog novog albuma ”Off The Leash” u svoj player. I prije nego što sam čuo prve taktove pjesme ”Chip” koja otvara ovaj album, sve mi je opasno smrdilo na Škotsku. I bio sam u pravu.

Iako su bend iz Kanade, TRM (samo je vokal pravi McKenzie, odnosno, čovjek se zove i preziva Paul McKenzie) je bend kojem škotska krv pumpa kroz vene. Njihovu muziku je najlakše zamisliti kao standardno dobar i melodičan punk sa FatWreckovim potpisom, ali na to sve dodajte i činjenicu da je utjecaj škotske muzike (pogotovo kroz upotrebu gajdi) i više nego očigledan.

Sve miriše na viski i opsesiju korijenima Škota (mnogi su naselili Kanadu u prošlosti), pa zato ovaj album varira od manijakalnih brzina (za melodični bend – gdje su baš off the leash), pa do sporih i izraženo nostalgičnih pjesama (gdje mi se čini da im uzica i ne treba jer nemaju namjeru da je potrgaju sa vrata). U svijetu melodičnog punka koji je meni jako, jako sličan (kao što je nekom grindcore i noise isto govno), TRM sa elementima celticpunka kako oni to sami vole reći je definitivno bend koji neću preskočiti, a ukapirao sam da je ovaj album kao genijalan za cuganje sa probranom ekipom i flašom Tullamore’s Dewa…

Nabavljajte ovo, deeeerneeeek!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: The Real McKenzies
Ime albuma: Off The Leash
Izdavač: Fat Wreck
Godina izdanja: 2008
Website benda: http://www.realmckenzies.com