Izvan Svake Kontrole NE PODRŽAVA nacizam niti se bavi pretprodajom bilo kakve odjeće!

Dužan sam, kao urednik i osnivač “Izvan Svake Kontrole” reagovati na jedan slučaj koji je potresao Hrvatsku, a na određen način i ISK.

Redakcija portala Abrašmedia.info  je jučer na svojoj stranici prenijela informaciju o prodavnici “Izvan Kontrole” koja se nalazi u centru glavnog grada Republike Hrvatske, Zagrebu, gdje se po pisanjima hrvatskog portala TPortal.ht, a što prenosi Abrašmedia.info prodaje odjeća povezana sa ustaškom i neonacističkom ideologijom.

Zbog sličnosti imena ove prodavnice i našeg portala na naš e-mail upućeno je više poruka sa pitanjima da objasnimo zašto prodajemo odjeću sa nacističkim obilježjima.

Da ne idem duboko u ovu priču, navest ću samo sljedeće činjenice koje se veoma jednostavno mogu provjeriti.

– IZVAN SVAKE KONTROLE je medijski projekt lociran u SARAJEVU, BOSNI I HERCEGOVINI i nema NIKAKVE VEZE i NI NA KOJI NAČIN NE PODUPIRE imenovanu prodavnicu ”Izvan Kontrole”;

– IZVAN SVAKE KONTROLE se ne bavi pretprodajom, prodajom ni distribucijom nikakve odjeće, te ne posjeduje nikakav ured ni kancelariju ni u Sarajevu, a ni u Zagrebu;

– IZVAN SVAKE KONTROLE ne podržava NIJEDNU POLITIČKU, RELIGIJSKU, DRUŠTVENU IDEOLOGIJU osim zdravog razuma, poštovanja ljudskih prava i slobode svakog pojedinca sve dok ta sloboda ne ugrožava drugog, drugim riječima, suvišno je pisati da smo maksimalno antinacistički, antifašistički, antihomofobno, antidiskriminatorno orijentisan projekt.

– NISMO vlasnici, moderatori, administratori, komentatori ni posjetitelji web stranice www.izvankontrole.com, te ni na koji način ne utječemo na politiku te prodavnice.

SVE INFORMACIJE O “IZVAN SVAKE KONTROLE” MOŽETE POTRAŽITI I TREBATE POTRAŽITI ISKLJUČIVO NA NAŠIM STRANICAMA KOJE SU MODERIRANE ISKLJUČIVO OD STRANE NAS:

WWW.ISK.INT.BA

WWW.FACEBOOK.COM/IZVANSVAKEKONTROLE

WWW.MYSPACE.COM/ISKWEBZINE

WWW.TWITTER.COM/ISKTWEET

Nadam se da je ovo razrješilo misteriju i za sami kraj…