Beartrap i Witch Cult ne nastupaju večeras: umjesto njih sa Motherpigom Nema Teorije

Najnovije vijesti vezane za drugi Sarajevo Metal Fest 2012 Warm Up koji se trebao održati večeras u sarajevskom Kriterionu nisu nimalo svjetle.

Zbog izrazito neprofesionalnog pristupa bendova BearTrap i Witch Cult svirci u Bosni i Hercegovini, bez obzira na potpuna i detaljna uputstva od strane SMF Promotionsa i BHxHC Bookinga, navedeni bendovi nisu uspjeli ući u Bosnu i Hercegovinu. SMF Promotions i BHxHC Booking nisu uspjeli ni na koji način omogućiti ulazak ovih bendova na tlo Bosne i Hercegovine, te ne preuuzimaju nikakvu odgovornost za nedolazak ovih bendova.

Banjalučki Deer in The Headlights koji je također trebao nastupiti večeras u Kriterionu jučer je otkazao svoj nastup zbog porodične tragedije jednog od članova benda.

Zagrijavanje za treće izdanje Sarajevo Metal Festa 2012 će se ipak održati večeras u Kriterionu. Sa početkom u 22.00, Motherpigu će se na bini Kriteriona pridružiti i sarajevski hardcore punk bend Nema Teorije. Nema Teorije osnovala su četiri mladića sa sarajevskog asfalta 2008. godine. Uz autorske pjesme koje balansiraju između američke, njemačke i engleske škole punka sa korijenom u staroj školi, Nema Teorije izvodi i probrane punkerske obrade bendova i umjetnika kao što su GG Allin, The Exploited i Agnostic Front.

Koncert počinje u 22.00 i cijena karte spuštena je sa 10 BAM na SAMO 3 BAM!

Izvan Svake Kontrole Vas poziva da podržite bendove Motherpig i Nema Teorije!