Drugo i finalno zagrijavanje pred Sarajevo Metal Fest 2012!

Večeras se u Kriterion Art Cinema održava drugo zagrijavanje za Sarajevo Metal Fest 2012 koji će se održati sedmog aprila ove godine u Amfiteatru sarajevskog Doma mladih.

Iako je u početku najavljeno da će na drugoj warm-up svirci u Kriterionu zasvirati bendovi BearTrap, Witch Cult, Deer in The Headlights i Motherpig, jučer je banjalučki bend Deer in The Headlights odgodio svoje gostovanje u Sarajevu zbog lične porodične tragedije jednog od članova benda, kako navode u saopštenju.

Na večerašnjem koncertu će svirati BearTrap, Witch Cult i Motherpig. Koncert počinje tačno u 22.00, a cijena karte iznosi 10 BAM.

Više informacija o bendovima…

Bostonski BEARTRAP po prvi put donosi zvuk powerviolencea u Sarajevo – definitivno osvježenje za sve ljubitelje brze i žestoke muzike hardcore punk usmjerenja. Sa svoja dva dosadašnja studijska ostvarenja „God, Fearing Youth“ i „Nailed Shut“ EP-jem veoma su brzo pokupili simpatije svih ljubitelja ovog zvuka. Koliko zapravo kvalitetne buke može stati u dvadesetak sekundi svake pjesme? Pogledajte Beartrap uživo i saznajte sami!

WITCH CULT, britanski powerviolence / hardcore majstori za sebe kažu da su im instrumenti sasvim slučajno dati što je rezultiralo ogromnom količinom buke koju mogu podnijeti samo individue nesposobne za uklapanje u civilizirano društvo. No na stranu bendovsko viđenje samih sebe, Witch Cult svira odličnu kombinaciju powerviolencea i stare škole hardcorea što se savršeno može čuti na njihovom debitantskom istoimenom cjelovečernjem ostvarenju iz 2011. godine gdje se u devetnaest pjesama u savršenoj simbiozi spojili momenti žanrova kao što su hardcore, powerviolence, grindcore, buke, distorzije, ali i sporih i teških dijelova.

Sarajevsko-županjski trio MOTHERPIG, koji je zatvorio prošlogodišnje izdanje Sarajevo Metal Festa, vraća se na domaće tlo. Dosad je objavljen album „Nojev Let“ u izdanju sarajevske izdavačke kuće Beyond The Sun Records, a po riječima benda, drugi album se sprema i bit će sniman ovo ljeto, te je ovo jedinstvena prilika da ih pogledate uživo kod kuće! Ako volite bendove kao što su Amebix, ne propustite Motherpig!