Godišnji odmor za metalce: Metal Camp 5

Ako ste metalac, idete na godišnji (ili na raspust), a dojadilo vam je mazanje kremama, pretrpane plaže i prisilno uživanje u ljetnim hitovima, onda je festival Metal Camp koji se tradicionalno po peti put održava u Tolminu u Sloveniji prava stvar za Vas.

Ove godine Metal Camp slavi petu godišnjicu postojanja, hiljade i hiljade metalaca se svake godine okupi u Tolminu gdje uživaju u par excellence metal bendovima i kampiranju. Metal Camp se održava od 3.-9. jula i ne nosi slogan ”Headbanging Holidays” bez razloga. Pet dana koncerata + dva dana odmora na početku i na kraju Festivala su jako dobri razlozi za posjetu ove godine.

Izdavajati neke od bendova koji će nastupati ove godine u Tolminu je blasfemija, jer o ukusima se ne raspravlja, a Metal Camp nudi svašta za svakoga, i to bukvalno! Volite melodic death metal? Gledajte In Flames na Metal Campu! Volite thrash? Tankard će biti tu za Vas! Hoćete da slušate legende? Onda će vam sigurno odgovarati Carcass i Ministry! 2 stagea, hrpa bendova (napisali bi tačan broj, ali još svi bendovi nisu potvrđeni!), prelijep prostor koji je ustvari polutok između rijeka Soča i Tolminka naprosto mami i mami…više killera i kože!

Naravno, najveći broj informacija o bendovima, lokaciji, cijenama ulaznica i svim ostalim podacima koji bi Vas mogli interesovati možete pronaći na oficijelnoj stranici Metal Campa na adresi www.metalcamp.com

Naš savjet je da bacite pogled i na FAQ sekciju sitea, koja će vam dati dobra objašnjenja o Festivalu koja su generalno i jako korisna kao dosad niste posjećivali festivale ovog tipa. Ako još uvijek niste obezbijedili svoju kartu, informišite se kako da kupite svoju ulaznicu na ovoj adresi. Naša preporuka je i da posjetite website Masters of Metal Shop (Slovenija) jer oni nude fan pakete koji uključuju majice Metal Campa i ulaznice po prihvatljivim cijenama. Ako dolazite autom, nemojte zaboraviti kupiti i parking kartu!

ISK će poslati novinara na Metal Camp, te će svi oni koji nemaju vremena/novca/sreće (kao recimo, urednik ovog webzinea :)) imati priliku da se utješe reportima sa koncerata i galerijama slika.

A sad…svi u Tolmin!