Objavljena imena prva dva benda Sarajevo Metal Festa 2012!

SMF Promotions ima veliku čast najaviti prva dva imena ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Metal Festa koji će se održati 7.4.2012. godine u Amfiteatru Doma mladih u Sarajevu – to su banjalučki As I Fall i sarajevski Hellride!

SMF 2012 će svojim nastupom otvoriti sarajevski stoner/sludge/southern metal bend Hellride čiji je muzički izraz okarakterisan od strane članova benda kao Bosnian rough metal from hell. U kratko su vrijeme izazvali veliko interesovanje lokalne i regionalne publike koja voli muziku bendova kao što su Black Label Society, Crowbar, Down, Corrosion of Conformity, Metallica i The Allman Brothers Band.

Osnivači benda Hellride su gitarista Mirza Ćorić i basista Emir Saračević koji su svirali ili još sviraju u sarajevskim bendovima GNU!, Snake Eater, Machines of Hate i Deus Ex Carousel. Počeci Hellridea datiraju u decembar 2010. godine kada su Emir i Mirza počeli snimati prve demo snimke. Pridružili su im se i Damir Zirojević (također u bendovima Dozer i Polaroid Trip) na mjestu bubnjara, Perica Bruić (pjeva i u bendu Arhe) kao vokal, a ulogu drugog
gitariste preuzeo je Gligor Popović iz sarajevskih bendova Snake Eater, Deus Ex Carousel i Ofsajd.

Osjetite vrućinu pustinje, brujanje motora i okus whiskeya i prašine na usnama kada Hellride otvori ovogodišnje izdanje Sarajevo Metal Festa!

Više infomacija o Hellrideu potražite na njihovoj oficijelnoj FB stranici.

Iz Banja Luke na Sarajevo Metal Fest 2012 stiže mladi i perspektivni metalcore sastav As I Fall koji je kao naručen za sve ljubitelje modernog metal izraza. Njihova priča započinje u maju 2009. godine kada se vokal benda Dario Glavonjić pridružuje gitaristi Draženu Kecmanu, basisti Miroslavu Goluboviću i bubnjaru Žarku Ježu koji su prije toga svirali
moderni metal u bendu Ixodes. Pored navedene postave, drugu gitaru u bendu svira Nikola Mijović.

2010. godine u smederevskom studiju „Parodox“ snimaju svoje prvo izdanje, EP nazvan „Memory of a Cold Day“ koji je postavljen na besplatan download, a koji im donosi sjajne ocjene, kako publike, tako i medijskih sfera. Blistav trenutak u karijeri As I Falla je pobjeda na zaječarskoj gitarijadi gdje su se takmičili sa još jedanaest bendova.

Bend trenutno radi na pjesmama za svoj prvi cjelovečernji album, a dolazak na Sarajevo Metal Fest 2012 je sjajna prilika da vidite i čujete soničnu energiju poznatu kao As I Fall!

Više informacija o As I Fallu potražite na njihovoj oficijelnoj FB stranici.