Rhestus – Games of Joy… Games of War!

Čini se da brazilska metal scena najbolje uspijeva đubrena na thrash metalu. Dokaz tome je Rhestus, brazilski bend koji postoji još od 1993. godine, a iza sebe imaju dva demo izdanja snimljena u devedesetima, debi album iz 2003. godine, jedan EP iz 2008. godine, te ovaj album snimljen i svojeručno objavljen 2010. godine.

Album otvara pjesma “Rage Is My Food, Hate Is My Guide!” i već od prve pjesme vam je jasno o kakvom se bendu radi… beskompromisni, oštri thrash metal za ljubitelje stare škole, pogotovo brazilske. Ima tu Sepulture, ja sam u par navrata u toj sumanutosti osjetio i Sarcofago, što je po meni ništa manje no odlično. Rhestus je uspio ostati vjeran i punk utjecajima koji se osjete kroz album, drugim riječima, ne pokušava zanemariti činjenicu da je thrash metal i nastao jednim korijenom iz punka.

I album napreduje, napreduje i napreduje, a kroz deset pjesama ritam se ne smanjuje, već je postojan na stotinu i kusur BPM-ova, kako i treba biti. Album je produkcijski veoma živ, a naročito mi se dopadaju bubnjarske dionice, kao i snimak istih – moćno zvuči čuti ovakav snimak u doba preproduciranih bendova koje nam metal scena lansira svake godine.

Iskustvo, znanje, a usudim se reći i starost članova benda su urodili plodom na ovom drugom albumu. Sjajno brazilsko izdanje koje će ljubitelji thrasha progutati bez ikakvih problema jer sadrži esenciju onoga što su današnji kvazi-retro thrash metal bendovi jednostavno u nemogućnosti uloviti u zamku i integrisati u svoj zvuk.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Rhestus
Ime izdanja: Games of Joy… Games of War!
Izdavač: Samoizdanje
Godina izdanja: 2010
Website benda: http://www.rhestus.com.br/