Izložba fotografija Vanje Čerimagića trećeg decembra

Vanja Čerimagić, gitarista sarajevskog punk benda Ofsajd, trećeg decembra izložit će svoje fotografije u galeriji “Boris Smoje”. Izložba pod nazivom “Pozitivno o intelektualnim teškoćama” ima za cilj podići svijest o uključivanju osoba sa invaliditetom u sve segmente javnog i društvenog života.

Ako osoba ima neko oštećenje, ne znači da nije sposobna za rad. Oštećenje znači da će aktivnosti obavljati na drugačiji način, ako joj društvo to omogući i osigura potporu koja će nadomjestiti njezine nedostatke.

Vanja Čerimagić je rođen u Sarajevu 1981. godine. Fotografijom se bavi od sredine 2010. Radio je kao fotoreporter, a za veoma kratko vrijeme stekao je povjerenje brojnih kulturnih manifestacija, kao što su: Kid’s festival, Jazz Fest Sarajevo, Pravo ljudski i drugih.

U subotu, 3. decembra, u okviru humanitarne akcije „Danas vas služi“, gost u galeriji Boris Smoje bit će glumica Nela Đenisijević.

Sav eventualni prihod prikupljen u periodu od 12 do 13 sati predaje se Otvorenoj mreži za liječenje oboljelih Bosanaca i Hercegovaca. U ovom satu ne postoji cjenovnik, gosti sami određuju koliko će platiti svoje piće.