The Loved Ones – Build & Burn

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

B&B je drugi album benda The Loved Ones. Nastavak je albuma prvijenca koji se zvao ”Keep Your Heart”, koji nažalost nisam slušao, ali me bend sa ovim albumom zainteresirao i za njihov prijašnji rad.

Ovaj album upravo pokazuje ono što je punk u suštini – rušenje barijera. Ako ništa, barem u muzičkom smislu. Kroz 10 pjesama na albumu provlači se zvuk pop punka koji je prožet rock’n’rollom čistog američkog šmeka, znate već – zvuk Bruce Springsteena, na trenutke i countryija ala Johnny Cash.

Album je muzički raznolik od pjesme do pjesme, kolekcija pjesama koje jednostavno ne dopuštaju ušima da krvave na nekoj lošoj produkciji i svirci. Neki će osuditi ovakav pristup punku – neki to vole brzo i prljavo (recimo, ja prvi), ali ovo nije samo punk album, koliko je album dobrog rock’n’rolla, odnosno dobre muzike.

Kako najlakše opisati varijaciju između pjesama – od pjesme ”Pretty Good Year” koja otvara album i koja je u nekom melodičnom punk fazonu, sa dosta brzine do sing-along himne albuma koju vidim kako pjeva hrpa ljudi na koncertu TLO koja se zove ”Selfish Masqurade”, album je prepun izleta u žanrove. Članovi benda se ne boje eksperimentisati i sa drugim instrumentima, pa su na albumu svoje mjesto našli i klavir i harmonika.

Pakovanje albuma me se posebno dojmilo, album je spakovan kao ploča, u tvrdom kartonskom omotu koji i nije baš tako lagan za uništiti kako se na prvu loptu čini.

Eksperimentisanje sa muzikom i žanrovima je uvijek bio mač sa dvije oštrice, međutim, ovakav album je našao put do mojih ušiju. Melodičan, sjajno isproduciran sa dovoljno zanimljivim aranžmanima da album mogu poslušati nekoliko puta zaredom što je za mene rijetkost kad prvi put slušam novi bend.

Pročitaj i ovo:  Moca i Biznismeni: "Oni kojima je rokenrol život sklanjaju se onim kojima je furka!"

Za punxe koji su dovoljno otvoreni da im uši čuju i nešto drugo.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: The Loved Ones
Ime albuma: Build & Burn
Izdavač: Fat Wreck
Godina izdanja: 2008
Website benda: http://www.thelovedonesband.com/
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

Prethodni članak
Naredni članak

SLIČNI ČLANCI

Skip to content