Pro-Pain VEČERAS u Sarajevu!

SMF Promotions u saradnji sa BHxHC Bookingom Vas poziva da zajedno dočekamo hardcore veterane, povratnike u Bosnu i Hercegovinu – VEČERAS u sklopu turneje „20 Years of Hardcore“ u Sarajevo direktno iz New York Citya stiže PRO-PAIN !

Biti dvadeset godina na muzičkoj sceni nije malo ostvarenje ni za jedan bend ili izvođača. No, biti dvadeset godina na samom vrhu hardcore scene u gradu u kojem biti hardcore ne znači samo svirati, već i živjeti na taj način – e to nije nimalo zanemarivo. I Pro-Pain je zaista već dvadeset godina creme de la creme newyorškog hardcorea, a autori su bezvremenskih albuma kao što su „Foul Taste of Freedom“, „Truth Hurts“ i „Act of God“. Njihov novi album nazvan „Absolute Power“ izdan je 2010. godine.

Težina, strast i posvećenost su karakteristike muzike Pro-Paina, muzike koja istom snagom privlači slušatelje koji su posvećeni i hardcoreu i metalu. Kada su u septembru 2009. godine pred brojnom publikom koja se skupila u Kinu Bosna rekli da će se vratiti u Bosnu i Hercegovinu, mi smo znali da su bili mrtvi ozbiljni, a sada to znate i Vi – Pro-Pain se vraća u Sarajevo, VEČERAS!

Pro-Painu će u Sarajevu podršku pružiti još dva benda – Undivided i Morrigu!

UNDIVIDED je petnaest godina star hommage newyorškom metal i hardcore zvuku. Bend nam stiže iz Rockland Countyija, iza sebe imaju jedan album iz 2009. godine koji se zove ”Until Death”, a u fazi su miksanja novog albuma. Ako volite muziku bendova kao što su Madball i Biohazard, vjerujemo da će Vam se svidjeti i Undivided!

MORRIGU je švicarski kvartet koji kaže da svira dark emotional metal. Njihove pjesme inspirisane su njihovom vlastitom maštom. Za sebe govore da su sanjari budućih vremena i emocija ljudskog roda. Ipak, naglašavaju da se u njihovim pjesmama, kao i u stavovima članova benda osjeti čvrsta crta socio-političke kritike. Njihov drugi album „Niobium Sky“ iz 2009. godine dobio je sve redom odlične ocjene od medija koji su recenzirali izdanje. Muzički, bend je zanimljiva moderna mješavina death metal i hardcore žanra sa naglašenim progresivnim dionicama. Kako to sve funkcioniše uživo, vidjet ćemo večeras u Sarajevu!