Sepultura – Dante XXI

Od svih novijih vijesti koje sam čuo, a da su vezane za Sepulturu, mislim da je jedina pozitivna ona da je Igor Cavalera uzeo dopust od ovog benda. Mislim da je to pozitivna stvar, jer sumnjam da bi mu odgovaralo da ga vežu za šljam od ovog albuma.

Album sam nabavio iz čiste radoznalosti, kao prvo, ima zanimljivu koncepciju, a to je ”Božanstvena Komedija” Dantea Alighierija, te njena povezanost i prožimanje poruke ”Komedije” kroz današnje društvo. Druga važna činjenica koja me potakla da nabavim i poslušam, nažalost, ovo izdanje je da je to Sepultura. I ja se nadam i nadam, i nadam, i mislim da će napokon ovaj bend izbaciti THRASH album. Neće. Nikad neće, jer ovo nije Sepultura.

Ono što smo dobili na ovom komadu plastike je mlaki nu metal sa atmosferom. Istina, atmosferi ne mogu prigovoriti, kolege iz Brazila su eksperimentisale sa mnogim instrumentima, čak i trubama i nekim gudačkim instrumentima, ne mogu se zakleti da su violine, ali gudala se koriste za sviranje već spomenutih.

Sepultura bi nakon ovo shita trebala da prestane koristiti ime ”Sepultura”, da prestane da u usta uzima albume kao što je ”Beneath the Remains” i da definitvno odjebe sa scene, jer više ništa ne mogu ponuditi, osim konstantnih razočarenja. Izbjegavati.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Sepultura
Ime albuma: Dante XXI
Izdavač: SPV
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.sepultura.uol.com.br
Recenzent: Sharan