Akercocke – Words To Go Unspoken, Deeds To Go Undone

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Moram biti iskren i reći da sam jako iznenađen bendom koji se odaziva na ime Akercocke. Dosad baš i nisam imao uvida u rad ovog benda, posjedujem, pored albuma čiju recenziju čitate, i njihov album ”Choronzon”, ali nisam ga baš preslušavao, ustvari, istini za volju, u vrijeme kad sam ga dobio, a to je bila 2003. kad je album i izašao, imao je malo preekstreman zvuk za mene (tad sam više bio u nekom power fazonu). Međutim, ako ništa, ovaj album će me natjerati da iskopam taj koji sam propustio, a i da nađem neka druga izdanja ovog benda.

Inače, ne znam da li ste znali, ali za mene jedan jako ugodan podatak je da ovaj bend dolazi iz Londona. Kad mi neko kaže Engleska, ja kažem Birmingham, i pomislim na Benediction, Napalm, Bolt…Stvarno, Akercocke kao bend ima ”uglađen” image i sad izgledaju još više gentlemanski kad shvatim odakle dolaze. No dosta o bendu samome, recimo jednu-dvije o novom albumu.

Jedna – dvije.

Ne, šalu na stranu, Akercocke je na ovom albumu donio jedan jako dobar spoj death i black metala, začinjenog sa klavijaturama. Nekako mi to zvuči kao da neko opisuje Rotting Christ, ali Rotting je meni daleko ispod ovog benda. Inače, na ovom albumu, prinova u bendu je Matt Vilcock, koji se nonšalantno uklopio u sliku i zvuk benda, te se time nije remetila neka koncepcija benda koja već postoji. (pitate se, kako ja znam to, ako nisam sluišao bend? Jesam slušao ”Choronzon”, ali ga nisam cijepao na dijelove od preslušavanja)

Inače, ovo je stvarno jedno kompleksno izdanje, koje će vas raznijeti odličnim bubnjarskim dionicama, i melodikom, koja meni uobičajeno smeta, ali mi je na ovom albumu odlično legla. Ako tražite od mene da vam ovaj album usporedim sa nečim što je već izašlo na tržište, i što ste možda slušali, pucat ću na Opeth i ”Ghost of Perdition”, ali imajte u vidu da je ”Ghost” MALO VIŠE kompleksniji album, premda i ”Words” ima sasvim dovoljnu dozu zamršenosti melodije da bude zanimljivo, a da vas za 20 minuta ne boli glava od slušanja.

Pročitaj i ovo:  The Countess i Obsidian: Gotička magija iz Sinja

Ako volite black/death zvuk, a nisu vam strani ni zvuci klavijatura, te vam ne smeta na trenutke ni malo sampleovanja (što je Akercocke izvrsno integrisao), onda je moja topla preporuka da nabavite ovaj album i uživate.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Akercocke
Ime albuma: Words To Go Unspoken, Deeds To Go Undone
Izdavač: Earache Records
Godina izdanja: 2005
Website benda: www.akercocke.com
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content