Meatshits – Sniper At Fag Parade

Što smo udarili sa grind albumima, a? Ma problem je što su ovo dvoje (Aid i Alisa) prelijeni (ništa me ne gledajte), a ja slušam zadnjih dana samo grind albume, tako da vam neću recenzirati Stratovarius, ako mi je samo Anal Cunt na playlisti, zar ne?
U svakom slučaju, stiže recenzija jednog od kultnih albuma u američkom undergroundu. Neka vas ne zbuni što u naslovu stoje dvije godine, objašnjenje stiže nakon kratkih poruka naših sponzora.

REKLAMNE PORUKE :)

Vraćamo se u studio ISK, gdje možete da pročitate recenziju albuma ”Sniper at Fag Parade”. U naslovu stoji godina 1994., zato jer je bend Meatshits na čelu sa Robertom Deathrageom, kojeg svi i smatraju jedinim Meatshitom, jer se ostatak postave konstantno mijenjao, tako da je album Robert snimio sa tri gost-muzicara 1994. godine, ali on je bio nevjerovatno politički i -ino nekorektan, te ga niko nije htio objaviti, sve do 2003. godine, kada su Moribund Records odlučili da povuku taj riskantan potez, što se pokazalo kao dobra stvar.

Meatshits je nastao kao noise projekt koji je trebao da bude konkurencija Anal Cuntu, što je po mom skromnom mišljenju presmiješno, jer ako ima neko kretenskiji od Anal Cunta…nema, tako da ne raspravljamo dalje. U svakom slučaju, bend se na kraju izrodio u razarajuću porn/gore/grind mašinu. Možda vam se čini da sam kontradiktoran sam sebi – na početku ste pročitali poprilično nisku ocjenu albuma, a sada čitate pohvale…Dopustite da vam objasnim.

Meatshits ima sve što treba imati jedan uvredljivi porn/gore/grind bend: brzu muziku, nenormalne blastbeatove, uvredljive sampleove, te bolesne tekstualne teme, ali kako da sam npr. XXX Maniaku dao ocjenu 8, a ovom albumu 5 (3 skulls)? Jednostavna stvar. Meatshits na ovom albumu nisu znali da sve sklope u slušljivu cjelinu. Na albumu dobijemo 40 pjesama, album traje 44 minute, možda će nekome to izgledati logično, ali činjenica da na albumu postoji pjesma koja je duga 9 minuta, a da neke traju po 3 sekunde je apsurdna, ali tačna. Jednostavno, slušljivost je svedena na minimum stalnim prekidima, i nikakvim redom na albumu. Ja jesam ljubitelj noise i grind zvuka, ali kada Anal Cunt napravi pjesmu od 12 sekundi, to je pjesma sa uvodom, zapletom i raspletom, dok ovdje nema ni glave ni repa. Zato je ovaj album po meni jako, jako prosječan, ima gorih, ali ima i duplo boljih.

Kao i uvijek, ne diramo u KVLT ovog benda, ali recenzija je naše mišljenje, i ma koliki KVLT bili, niko ne prolazi tako lako na ISK sudu. NIKO!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Meatshits
Ime albuma: Sniper At Fag Parade
Izdavač: Moribund Records
Godina izdanja:1994, reizdanje 2003
Website benda: www.myspace.com/meatshits
Recenzent: Sharan