Goryptic – From Blast To Collapse

Kad mi neko kaže Francuska, ja kažem Zidane, pantomima, Eiffelov toranj, žene. Kad mi neko kaže francuska metal scena, ja kažem Inhumate, Bloody Sign i Gronibard. Ipak, evo još debitanata, ovaj put iz Francuske.

Sad, ja ne znam je li do mene, ali ljudi, halo, još jedan Suffocation klon? Ok, na stranu sve, francuski bend Goryptic ovo što svira (tehnički brutalni death metal ili, drugim riječima, Suffocationovo kopile) svira sjajno, ali stvarno sjajno! Dodajmo svemu tome da je njihov prvi album ”From Blast to Collapse” produciran od strane benda, što je još jedan plus, jer je produkcija krajnje odlična.

Pa šta sad da očekujete? Hm…očekujte Suffocation i Cryptopsy, iako bend Goryptic nije dosadan i pogotovo, iako se bave tehničkim aspektom death metala, nisu upali u shemu komplikovanosti i želje da privuku gomilu progresivaca. Koliko god tehnički prikovani bili, Goryptic drži onu dobru staru da je ovo death metal i tako treba da bude.

Nema se sad ovdje šta pametovati, a mislim da niko od mene ni ne očekuje da pametujem – jednostavno, ovo je za fanove brzog i brutalnog death metala, za ljude kojima je preko glave tehnika u death metalu, ali ipak ne žele da čuju death noise, ma na kraju krajeva, da budemo iskreni, ovo je francuski Suffocationski Cryptopsy. I poslušajte ako vam ova dva benda pale lampicu u glavi.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Goryptic
Ime albuma: From Blast To Collapse
Izdavač: Samoizdanje
Godina izdanja: 2007
Website benda: www.goryptic.com
Recenzent: Sharan