Frightmare – Bringing Back The Bloodshed

Poslije ovog izdanja, imam muda da kažem da na Razorback Recordsu nema lošeg izdanja. Nema. I tačka.

Maniac Neil nam donosi drugo izdanje splatter horror ludila upakovanog u audio mahnitanje. Šta je Frightmare? Zamislite da gledate neki old school slasher ala Friday The 13th – i sada, neko vam ugasi sliku na televizoru, ali pojača ton do kraja – dodajte bjesomučne growl i scream vokale, dašak punka, thrashine i grinda, i opla! dobili ste Frightmare!

Bringing Back The Bloodshed je bukvalno nastavak prvog albuma Frightmarea pod nazivom Midnight Murder Mania. I vrijeme je bilo, tri godine od prvog albuma, i napokon se Nic Slasherhead (maskota Frightmarea) vratio u igru. Album donosi 12 novih pjesama, od kojih je jedna obrada Laaz Rockita, i to pjesma ”Leatherface”. Ostale pjesme su bazirane na iskustvima gledanja splattera i slashera 80tih uz brda pive i čipsa od paprike. Npr. pjesma ”Angela” je nastala po liku Angele iz filma ”Sleepaway Camp”…

Ono što, pored predobre muzike i odlične produkcije stvarno ovaj album izdiše iznad bilo kakvog prosjeka su tekstovi. Neil ne nosi bezveze ono Maniac u svom imenu – tekstovi su kilometarski, fabule filma opisane do krajnjih detalja – čitajte ih dok slušate album i sjetite se scena i događaja iz filma, da, to je to nezaboravno iskustvo koje rijetko koji bend može vratiti u život na pravi način.

Da ponovim, iako stvarno ne treba, Maniac Neil (također u bendovima Lord Gore i Ghoul) + slasher&splatter tematika iz filmova 80tih + punk + thrash + grind = album koji ne smijete propustiti!!!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Frightmare
Ime albuma: Bringing Back The Bloodshed
Izdavač: Razorback Records
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.frightmare.us
Recenzent: Sharan